Energie
pentru
bine

Ziua Internationala a Voluntarului, felul nostru de a le multumi celor mai implicati colegi

2022 – Ziua Voluntarului sub semnul #BucurieiDeADarui si al faptelor bune

Am sarbatorit luna decembrie intr-un mod special, menit sa duca mai departe valorile voluntariatului intr-un nou an dedicat sprijinului comunitatilor din care facem parte:

  • O sansa in plus la educatie pentru generatia viitorului, sub forma unei donatii de carti care a ajuns la Scoala Gimnaziala Seaca, judetul Olt. Biblioteca scolii, proaspat reabilitata in cadrul unei actiuni de voluntariat derulata impreuna cu Narada, a fost echipata cu un fond de carte actualizat, pentru elevii care au nevoie de noi resurse pentru a se dezvolta.
  • Un eveniment intern cu ocazia Zilei Internationale a Voluntarului, o sarbatoare a binelui dedicata colegilor care ne surprind cu energia lor interminabila, prin gasirea solutiilor de dezvoltare a comunitatilor. Impreuna am participat la un atelier pentru realizarea unei lumanari parfumate, urmat de un atelier pentru exprimarea recunostintei in fata #BucurieiDeADarui care ne-a ghidat pe parcursul anului.

2021 – Am deschis usi pentru a face bine alaturi de Asociatia The Social Incubator

3.000 € au luat drumul binelui, pentru ca tinerii din sistemul de protectie a copilului sa aiba sansa unui viitor independent, prin munca. Stim ca integrarea socio-profesionala a tinerilor (16 – 26 ani) este vitala iar acest lucru se face cu implicarea comunitatii si sustinerea specialistilor printr-o gama de interventii personalizate (consiliere psihologica si vocationala, vizite exploratorii, oportunitati de cariera).

Alaturi de voluntari, am deschis usa unor centre si case de tip familial din Valcea, Mehedinti, Constanta si Olt. Pentru 200 de tineri, am oferit decoratiuni de Craciun, dulciuri si sanse pentru un viitor mai bun.

2020 – „Fiecare Copil Conteaza”, un proiect dezvoltat de Organizatia Salvati Copiii

Ziua Voluntarului, celebrata la nivel mondial pe 5 decembrie, a deveni una dintre cele mai asteptate “sarbatori” interne. Este evenimentul care ne aduce mereu o dubla bucurie: revederea cu cei mai implicati colegi, dar si oportunitatea de a ne alatura unei noi initiative cu #energiepentrubine.

In 2020 am ales sa sustinem lupta pentru viata a copiilor nascuti prematur in cadrul Sectiei de Neonatologie a Spitalului Judetean Drobeta Turnu Severin. Doar din donatiile generate pe site-ul Galantom.ro s-au strans 18.840 lei, fiind reactia imediata a 135 donatori. Adrem Invest, partenerul nostru traditional, s-a alaturat cu o donatie separata de 4.500 lei. Pentru a duce aceasta misiune la final si a incuraja spiritul voluntariatului, CEZ a donat 25.660 lei, diferenta necesara pentru achizitia unui incubator modern, care asigura o sansa in plus la viata.