Energie
pentru
bine

Bun venit! Echipa CEZ te invita intr-o Calatorie a Binelui pe platforma sa de responsabilitate sociala

Adapost cu Energie, scut de bine pentru clientii vulnerabili

Atunci cand oamenii din comunitate au nevoie de ajutor, suntem prezenti sa transformam necesitatile lor in lucruri accesibile, palpabile, firesti. In 2021, Promisiunea Verde a insemnat si implicarea noastra in lupta cu saracia energetica prin sprijinul acordat clientilor vulnerabili din aria de activitate. Asa a luat nastere „Adapost cu Energie”, o initiativa dezvoltata in cadrul proiectului european SocialWatt si implementata cu sprijinul Asociatiei CSR Nest.

Fenomentul saraciei energetice nu este de neglijat. Ne dorim ca oamenii din comunitatea noastra sa traiasca in case care le ofera siguranta, cu electrocasnice eficiente care sa nu ii puna in pericol si nici sa genereaze costuri mari. Asadar, scopul nostru a fost sa ajungem la clientii vulnerabili din cele 7 judete din Oltenia prin intermediul ONG-uri care au fost invitate sa propuna solutii smart de eficienta energetica pentru #Acasa.

Proiectul care a demonstrat cel mai mare impact pozitiv a primit o finantare totala in valoare de 39.000 RON. Astfel, Asociatia Vasiliada – Filiala Targu Jiu si-a luat angajamentul sa utileze cu echipamente eficiente energetic locuintele a 15 copii proveniti din familii monoparentale.

Locuintele acestora au fost dotate cu electrocasnice eficiente energetic, menite sa le optimizeze raportul dintre consumul de energie si factura de electricitate, dar si sa le usureze conditiile de trai.

„Adapost cu Energie” se regaseste sub umbrela „Promisiunea Verde”, concept prin care CEZ Vanzare isi asuma responsabilitatea pe termen lung de a construi un viitor sustenabil pentru generatiile actuale si viitoare. Cum? Prin cultivarea obiceiurilor de eficienta energetica, a consumului responsabil de energie si de resurse valoroase oferite de mediu si combaterea fenomenului de saracie energetica.

Mai multe detalii despre „Adapost cu Energie” puteti regasi la sursele urmatoare:

Adapost cu energie

In luna in care sarbatorim #BucuriaDeADarui, te invitam sa citesti mai multe despre motivatia de a face bine, direct de la o parte din colegii nostri voluntari, care se implica in initiative dedicate comunitatii.