Energie
pentru
bine

Bun venit! Echipa CEZ te invita intr-o Calatorie a Binelui pe platforma sa de responsabilitate sociala

Adapost cu Energie, scut de bine pentru clientii vulnerabili

Atunci cand oamenii din comunitate au nevoie de ajutor, suntem prezenti sa transformam necesitatile lor in lucruri accesibile, palpabile, firesti. In 2021, Promisiunea Verde a insemnat si implicarea noastra in lupta cu saracia energetica prin sprijinul acordat clientilor vulnerabili din aria de activitate. Asa a luat nastere „Adapost cu Energie”, o initiativa dezvoltata in cadrul proiectului european SocialWatt si implementata cu sprijinul Asociatiei CSR Nest.

2022

La finalul anului 2022, CEZ Vanzare, furnizorul de energie din cadrul Grupului CEZ, cu sprijinul Asociatiei CSR NEST, a montat peste 41 mp de tamplarie PVC eficienta energetic si a inlocuit 50 de becuri vechi cu unele economice in 5 gospodarii din judetele Arges, Dolj si Mehedinti. Au fost alesi 5 copii cu rezultate extraordinare la invatatura, premianti la scoala, dar fara conditii de studiu propice acasa.

Initiativa s-a desfasurat in cadrul celei de-a doua editii a programului “Adapost cu energie”, parte a proiectului european SocialWatt. Scopul este acela de a imbunatati eficienta energetica in caminele clientilor vulnerabili.

Demersurile desfasurate in cadrul proiectului european SocialWatt au fost constante in cei 5 ani de implicare si au inclus inlocuirea aparatelor electrocasnice vechi cu unele performante si eficiente, oferirea gratuita a 11.000 de becuri eficiente energetic in Centrele de Relatii cu Clientii, informarea clientilor cu privire la importanta eficientei energetice si acordarea de sfaturi practice pentru imbunatatirea confortului de acasa.

2021

Fenomentul saraciei energetice nu este de neglijat. Ne dorim ca oamenii din comunitatea noastra sa traiasca in case care le ofera siguranta, cu electrocasnice eficiente care sa nu ii puna in pericol si nici sa genereaze costuri mari. Asadar, scopul nostru a fost sa ajungem la clientii vulnerabili din cele 7 judete din Oltenia prin intermediul ONG-uri care au fost invitate sa propuna solutii smart de eficienta energetica pentru #Acasa.

Proiectul care a demonstrat cel mai mare impact pozitiv a primit o finantare totala in valoare de 39.000 RON. Astfel, Asociatia Vasiliada – Filiala Targu Jiu si-a luat angajamentul sa utileze cu echipamente eficiente energetic locuintele a 15 copii proveniti din familii monoparentale.

Locuintele acestora au fost dotate cu electrocasnice eficiente energetic, menite sa le optimizeze raportul dintre consumul de energie si factura de electricitate, dar si sa le usureze conditiile de trai.

„Adapost cu Energie” se regaseste sub umbrela „Promisiunea Verde”, concept prin care CEZ Vanzare isi asuma responsabilitatea pe termen lung de a construi un viitor sustenabil pentru generatiile actuale si viitoare. Cum? Prin cultivarea obiceiurilor de eficienta energetica, a consumului responsabil de energie si de resurse valoroase oferite de mediu si combaterea fenomenului de saracie energetica.

Mai multe detalii despre „Adapost cu Energie” puteti regasi la sursele urmatoare:

Adapost cu energie