Energie
pentru
bine

Bun venit! Echipa CEZ te invita intr-o Calatorie a Binelui pe platforma sa de responsabilitate sociala

CEZ si Narada: un fond de urgenta pentru viitorul scolilor din Oltenia

2022 a adus noi perspective in educatie: ne-am alaturat proiectului HartaEdu, lansat de Narada – un partener unic pentru asigurarea accesului la educatie in zona Olteniei. Platforma este o punte de legatura cu scolile din aria de operare pentru a rezolva urgentele cu care acest domeniu se confrunta.

In calitate de investitor pe termen lung in viitorul tinerilor, am lansat impreuna cu Narada Fondul de Urgenta pentru solutionarea alertelor in educatie, ca raspuns la statisticile identificate la nivel national:

  • Numarul de elevi care nu au acces la o biblioteca (500.770), la un laborator de stiinte (845.000) sau la grupuri sanitare in incinta scolii (230.000);
  • 1 din 6 scoli din Romania nu au acces la o sursa autorizata de alimentare cu apa, in timp ce mai mult de jumatate dintre acestea nu au o sala de sport;
  • Peste 550 de alerte inscrise pe platforma pana in prezent, traduse printr-un numar de 109.477 de elevi care au nevoie de sprijin si insumand un total de 1.5 milioane de lei stransi pentru rezolvarea a aproximativ 100 de alerte.

Ca urmare a parteneriatului CEZ si Narada, anuntat la inceputul anului, am solutionat deja prima alerta din cele 5 promise. Initiativele nu vor implica doar partea financiara, ci si #energiapentrubine a tuturor angajatilor CEZ.

Astfel, pe 18.03.2021, o echipa de 14 voluntari CEZ a contribuit la reamenajarea a 5 sali de clasa ale Scolii Gimnaziale Pesceana din Valcea. Voluntarii au avut de decopertat linoleum, de pus parchetul si de mutat mobila pentru cele 5 clase, astfel incat elevii inscrisi sa beneficieze de conditii mai bune de invatare. 

Ramaneti alaturi de noi pe drumul care ofera acces la educatie pentru sute de mii de tineri.

In luna in care sarbatorim #BucuriaDeADarui, te invitam sa citesti mai multe despre motivatia de a face bine, direct de la o parte din colegii nostri voluntari, care se implica in initiative dedicate comunitatii.