Energie
pentru
bine

Bun venit! Echipa CEZ te invita intr-o Calatorie a Binelui pe platforma sa de responsabilitate sociala

CODE KIDS: decodam energia viitorului in comunitatile rurale

2022

2022 este al 4-lea an consecutiv in care CEZ Vanzare face echipa cu Fundatia Progress pentru a sustine programul CODE Kids. Copiii cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani fac coding in bibliotecile publice cu scopul de a dezvolta competentele digitale si de a crea o miscare nationala de coding si STIM (Stiinta, Tehnologie, Inginerie si Matematica).

In acest timp, am extins aria de activitate a proiectului, prin deschiderea de noi cluburi (Arges, Dolj, Gorj, Valcea si Olt) si sustinerea celor existente. Din 2019, mentori din cadrul companiei au sustinut webinarii de competente non-tehnice pentru copiii din program (ora verde – sfaturi de eficienta energetica, spirit de echipa, abilitati sociale, leadership, public speaking, tehnici de vanzari, educatie financiara, inteligenta emotionala etc.). Harta cu energie verde a inceput sa se contureze la Musatesti, in judetul Arges. Acolo am montat un sistem de panouri fotovoltaice pentru un viitor verde si eficient in educatie. Am organizat concursul Green Tech App si am premiat 3 idei de aplicatii care imbinau tehnologia cu grija pentru natura.

2021

In 2021 am dezvoltat proiectul CODE Kids si mai mult, creand Scoala Interna de Coding, pentru copiii colegilor nostri, pasionati de coding. Avem 15 copii activi, care au finalizat primul an de teme, iar multi dintre ei chiar au dovedit abilitati extraordinare in domeniu. Unul din voluntarii CEZ a deschis un club nou in Targu Jiu, la Scoala „Alexandru Stefulescu”.

La finalul lui 2021, cu sprijinul partenerilor de afaceri, am oferit 10 drone celor 100 de copii din programul CODE Kids pentru a-si testa abilitatile in cadrul „Scolii de piloti de drone”; in acelasi an, cu ocazia sarbatorilor de Paste am dotat cluburile din Rucar, Topoloveni, Pietrari, Tomsani, Osica de Sus, Bals, Farcas, Vladimir si Barbatesti cu imprimante 3D pentru a pregati 320 de copii sa devina tehnicieni in imprimare, o meserie noua, cu perspective de viitor.

In anul 2022 #energiapentrubine a acestui program va fi alimentata cu planuri si mai ambitioase. Pentru mai multe informatii despre cum donam energia viitorului -> https://www.codekids.ro/.