Energie
pentru
bine

Bun venit! Echipa CEZ te invita intr-o Calatorie a Binelui pe platforma sa de responsabilitate sociala

Sanatate accesibila pentru Cogealac

Cand ideile bune se intersecteaza cu dorinta de a ajuta, rezulta proiecte de suflet. Centrul Medical STAL Cogealac, partenerul nostru de traditie din apropierea parcului eolian, a beneficiat de un grant de 5000 de euro pentru achizitia unui defibrilator performant. Aparatul monitorizeaza 1000 de pacienti cu afectiuni cardiace.

Centrul STAL reprezinta singura unitate din zona de nord a Constantei care ofera servicii medicale de urgenta, inregistrand un istoric de aproximativ 300 de pacienti cardiaci instabili, care ulterior monitorizarii si evaluarii au fost transferati cu echipaje specializate catre Spitalul Judetean de Urgenta Constanta. Echipamentul contribuie chiar in acest moment la identificarea patologiilor cardiace care pun in pericol iminent viata, avand un rol esential pentru comunitate:

  • Mentinerea functiilor vitale si resuscitarea cardio-pulmonara cu un dispozitiv care are toate aceste functii integrate;

  • Realizarea protocoalelor de resuscitare si a suportului vital avansat.

Continuam sa demonstram ca #energiavinedelaoameni si ramanem un partener de incredere al comunitatii din Cogealac in misiunea de a construi un viitor mai sigur. Tot in 2021, am donat Centrului un aparat de vizualizare a venelor, un holter, un concentrator de oxigen si un tensiometru.

Grija pentru o viata mai buna s-a concretizat si in luna decembrie 2020, prin achizitia unui container pentru triaj, oxigenator si nebulizator, astfel incat echipa locala de specialisti sa faca fata provocarilor si sa lupte cu vulnerabilitatile sistemului medical.