Energie
pentru
bine

Bun venit! Echipa CEZ te invita intr-o Calatorie a Binelui pe platforma sa de responsabilitate sociala

Harta cu energie verde

Una dintre cele mai importante preocupari in interiorul echipei noastre a fost si este orientarea catre energia viitorului si dezvoltarea sustenabila a comunitatilor in care activam. Pornind de la producerea de energie curata in cadrul sistemul hidroenergetic de langa Resita si in cadrul Parcului Eolian Cogealac-Fantanele din Constanta, urmatorul pas firesc a fost interesectia cu nevoile de energie ale comunitatii noastre. Asa a luat nastere harta cu energie verde.

145.000 de euro de #EnergieVerde, prin montarea unor sisteme de panouri fotovoltaice la 9 licee care pregatesc #GeneratiaViitorului

Harta cu energie verde se contureaza in Oltenia. Aproape 3 000 de elevi si profesori, dar si viitoarele generatii din cate un liceu din Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea, Teleorman, Caras-Severin si Constanta beneficiaza de energie verde datorita initiativei CEZ de a monta si dona cate o centrala de panouri fotovoltaice cu o putere de 15 kW fiecare.

Initiativa este o investitie cu impact pe termen lung, care asigura eficienta si independenta institutiilor de invatamant. In primele 6 luni, cele peste 500 de panouri au generat: aproximativ 100,000 kWh de energie verde, au redus emisiile de carbon cu 30,000 kg, au economisit 50.000 lei si au redus consumul de energie din retea cu aproximativ 20%.

In cadrul proiectului, Fundatia Progress si un specialist CEZ au sustinut cursuri interactive despre energia verde si eficienta energetica pentru 300 de elevi. Este important de mentionat faptul ca, dupa finalizarea lucrarilor, centralele fotovoltaice au trecut in administrarea directa si in patrimoniul primariei/liceului beneficiar. #CEZGreenGeneration.

Cladire de patrimoniu national alimentata cu energie verde

Am montat un sistem de panouri fotovoltaice la Colegiul National „Mihai Eminescu” din Constanta, o cladire de patrimoniu national. Acesta este cea de-a zecea institutie de invatamant din tara care se va alimenta din surse 100% regenerabile. Energia verde, elementele de arhitectura si tehnologia fac casa buna in locul in care sute de elevi se pregatesc pentru viitor.

Cu o istorie de peste 100 de ani, Colegiul National „Mihai Eminescu” este cunoscut in judet pentru radacinile sale antice. Prin instalarea centralei fotovoltaice cu o putere de 15 kWp, completam harta institutiilor de invatamant din Romania care isi contureaza un viitor sustenabil si se alimenteaza cu energie curata.