Energie
pentru
bine

Bun venit! Echipa CEZ te invita intr-o Calatorie a Binelui pe platforma sa de responsabilitate sociala

Maratonul Olteniei – Sport si fapte bune

Cand GPS-ul ne arata intersectia dintre sanatate si wellbeing, stim sigur ca am ajuns la prima destinatie: Maratonul Olteniei, evenimentul nostru emblema care promoveaza miscarea in aer liber si grija pentru comunitate. Pe langa emotii, adrenalina, bucurie, satisfactie si altruism, comunitatea locala este cea castigatoare pentru ca, an de an, CEZ dubleaza si doneaza suma stransa in urma inscrierilor.

Si in 2022 lucrurile au stat la fel, fiind donati peste 22 000 euro pentru sprijinul comunitatii locale:

Educatie si Dezvoltare regionala

In contextul actual, organizatia Narada considera ca momentul critic pentru a stopa evolutia negativa a analfabetismului scoalar este interventia urgenta in educatie. La finalul anului 2022, alaturi de Narada, am ajuns in judetul Valcea unde am echipat biblioteca de la Scoala Gimnaziala Ferigile cu volume noi, am montat un panou solar cu o putere instalata de 3kW la Scoala Gimnaziala Pesceana si am achizitionat rechizite si o imprimanta multifunctionala pentru elevii si profesorii de la Scoala Gimnaziala Colonie, Ramnicu Valcea.

Mediu

Sudul Romaniei este, din pacate, in curs de desertificare si printre zonele care sunt cele mai afectate de efectele schimbarilor climatice. Asociatia Viitor Plus ofera solutii pentru aceasta problema care ne afecteaza viata de zi cu zi, prin promovarea energiei regenerabile. Cu ajutorul Maratonului Olteniei, in luna februarie 2023, am dotat cu panouri fotovoltaice o familie beneficiara formata din 6 frati, aflati in grija bunicului lor.

Sanatate si wellbeing

Desi pentru multi dintre noi accesul la servicii medicale de inalta performanta este facil, nu pentru toti locuitorii Romaniei situatia este similara. Fundatia Renasterea are misiunea de a promova importanta preventiei si depistarii precoce a cancerului de san si de col uterin, de a oferi investigatii medicale gratuite si suport pacientilor oncologici. In perioada 1-22 decembrie 2022, alaturi de Fundatia Renasterea, am gazduit in comuna Lungesti, judetul Valcea, o Unitate Mobila de Diagnostic, prin care am oferit 276 de teste gratuite Babes-Papanicolau pacientelor din comunitate. Prin donatiile colectate in urma evenimentului, le-am daruit femeilor vulnerabile servicii medicale si preventie pentru o sansa in plus la sanatate si am contribuit la reducerea numarului de diagnostice negative la nivel national.

Maratonul Olteniei este promisiunea noastra reinnoita anual de a adauga Ramnicu Valcea pe harta marilor curse de Semimaraton, Cross si MTB. Daca sunteti in cautarea unei ocazii perfecte de a explora frumoasa regiune deluroasa din vecinatatea orasului, de a lua parte la un eveniment sportiv complet si de a dona taxa de inscriere unei cauze sociale, avem un loc asigurat pentru voi in Tinutul Maratonului!

Intampinam sustinatorii din parcul Zavoi cu zone tematice de relaxare si distractie pentru toate varstele. Timp de doua zile, ne incarcam bateriile cu energie inepuizabila, iar atmosfera se simte si in online. Pe pagina de Facebook a Maratonului Olteniei si pe website-ul https://maratonulolteniei.ro/ prezentam an de an initiativele noastre pentru si mai multa implicare in viata comunitatii locale.

Ne indreptam cu pasi siguri catre editia cu numarul 11, asa ca, nu uitati, ultimul weekend din vara este dedicat Maratonului Olteniei! Save the date!