Energie
pentru
bine

Bun venit! Echipa CEZ te invita intr-o Calatorie a Binelui pe platforma sa de responsabilitate sociala

Maratonul Olteniei – Sport si fapte bune

Cand GPS-ul ne arata intersectia dintre sanatate si wellbeing, stim sigur ca am ajuns la prima destinatie: Maratonul Olteniei, evenimentul nostru emblema care promoveaza miscarea in aer liber si grija pentru comunitate.

Concurenti, voluntari si parteneri inimosi se pregatesc chiar acum pentru cea de-a 10-a editie. Cauzele sociale pe care le sprijinim anul acesta sunt:

  • Educatie si Dezvoltare regionala

In contextul actual, organizatia Narada considera ca momentul critic pentru a stopa evolutia negativa a analfabetismului scoalar este interventia urgenta in educatie. Suma ce va fi stransa in urma Maratonului Olteniei va fi directionata rezolvarii nevoilor pe care le au unitatile de invatamant din judetul Valcea (ex: dotare cu tehnologie, mobilier scolar, renovari si reabilitari sali de clasa etc.).

  • Mediu

Sudul Romaniei este, din pacate, in curs de desertificare si printre zonele care sunt cele mai afectate de efectele schimbarilor climatice. Asociatia Viitor Plus ofera solutii pentru aceasta problema ce ne afecteaza viata de zi cu zi, prin promovarea energiei regenerabile. In judetul Valcea sprijinim fermierii si agricultorii sa aiba impact cat mai redus asupra mediului. Cu ajutorul Maratonului Olteniei, vom putea dota cu panouri fotovoltaice doua ferme in toamna aceasta.

  • Sanatate si wellbeing

Desi pentru multi dintre noi accesul la servicii medicale de inalta performanta este facil, nu pentru toti locuitorii Romaniei situatia este similara. Fundatia Renasterea are misiunea de a promova importanta preventiei si depistarii precoce a cancerului de san si de col uterin, de a oferi investigatii medicale gratuite si suport pacientilor oncologici.

Maratonul Olteniei este promisiunea noastra reinnoita anual de a adauga Ramnicu Valcea pe harta marilor curse de Maraton, Semimaraton, Cross si MTB. Daca sunteti in cautarea unei ocazii perfecte de a explora frumoasa regiune deluroasa din vecinatatea orasului, de a lua parte la un eveniment sportiv complet si de a dona taxa de inscriere unei cauze sociale, avem un loc asigurat pentru voi in Tinutul Maratonului!

Intampinam sustinatorii din parcul Zavoi cu zone tematice de relaxare si distractie pentru toate varstele. Timp de doua zile, ne incarcam bateriile cu energie inepuizabila, iar atmosfera se simte si in online.

Am adunat toata energia oferita cauzelor sociale, in valoare de 115.000 euro, din decursul celor 9 editii aici, iar pe pagina de Facebook a Maratonului Olteniei si pe website-ul https://maratonulolteniei.ro/ prezentam an de an initiativele noastre pentru si mai multa implicare in viata comunitatii locale.In luna in care sarbatorim #BucuriaDeADarui, te invitam sa citesti mai multe despre motivatia de a face bine, direct de la o parte din colegii nostri voluntari, care se implica in initiative dedicate comunitatii.